MAISTO TVARKYMO PADALINIO MARIJONŲ SKYRIAUS
VIRĖJAS
I SKYRIUS
PAREIGYBĖ
II SKYRIUS
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI
4.1. turėti ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą ir įgytą virėjo profesinę kvalifikaciją;
4.2. mokėti dirbti Microsoft Office programiniu paketu;
4.3. išmanyti Lietuvos higienos normos HN 15:2005 „Maisto higiena“, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. V-675, HN 47-1:2012 „Sveikatos priežiūros įstaigos. Infekcijų kontrolės reikalavimai“, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2012 m. spalio 19 d. įsakymu Nr. V-946 „Dėl Lietuvos higienos normą HN 47-1:2012 „Sveikatos priežiūros įstaigos. Infekcijų kontrolės reikalavimai“ patvirtinimo“, Gerosios higienos praktikos taisyklių viešojo maitinimo įmonėms (toliau – GHPT), suderintų Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2018 m. liepos 26 d. raštu Nr. (10.2.4.1-412) 10-5692 „Dėl geros higienos praktikos taisyklių viešojo maitinimo įmonėms derinimo“ ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2023 m. sausio 4 d. įsakymu „Dėl suaugusių asmenų maitinimo organizavimo socialinės globos įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“ reikalavimus;
4.4. išmanyti maisto ir vandens saugos ir kokybės reikalavimus, maisto ruošimo technologijas, darbų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos, saugos eksploatuojant elektros įrenginius bei asmens higienos reikalavimus;
4.5. būti susipažinusiam su pagrindinėmis nuostatomis reglamentuojančiomis žmogaus teises, materialinių vertybių įsigijimo, apskaitos ir apsaugos (ar susijusių su tuo) principais, civiline sauga bei korupcijos prevencija;
4.6. valstybinės kalbos mokėjimo lygis privalo atitikti ne žemesnius kaip antrosios valstybinės kalbos mokėjimo kategorijos reikalavimus;
4.7. turėti galiojantį B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, ne mažiau nei 2 metus vairavimo patirtį ir vairuoti įvairias transporto priemones priskirtas B klasės kategorijai;
4.8. gebėti vykdyti virėjo pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas.
III SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS
5. Virėjo pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
5.1. vykdo higienos normų, GHPT reikalavimus;
5.2. žino maisto ruošimo, transportavimo, darbo organizavimo tvarką;
5.3. geba vertinti maisto ruošimui produktų kokybę, pagrindinių maisto produktų sudėtį;
5.4. žino sveikos mitybos ir dietinio gydymo principus, mitybos higieną;
5.5. geba gaminti dietinius patiekalus pagal receptūras ir jų ruošimo technologijas;
5.6. moka naudotis darbo įrankiais, įrengimais;
5.7. geba vadovautis globos namų nuostatais, globos namų direktoriaus įsakymais, globos namų darbo tvarkos taisyklėmis, darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijomis;
5.8. gamina kokybišką maistą ir dietinius patiekalus pagal patvirtintas technologines korteles ir jų ruošimo technologijas;
5.9. prižiūri ir palaiko švarą ir tvarką maisto tvarkymo patalpose;
5.10. žino produktų ir materialiniu vertybių saugojimo bei sandėliavimo taisykles ir tvarką;
5.11. padeda paslaugų gavėjams patiems pasigaminti maistą, jeigu jie to pageidauja;
5.12. sudaro sąlygas paslaugų gavėjams dalyvauti maisto serviravimo procese;
5.13. padeda paslaugų gavėjams organizuoti asmenines šventes, jeigu jie to pageidauja;
5.14. moko paslaugų gavėjus, turinčius negalios sutrikimų, naudotis maisto ruošimo įrankiais;
5.15. tvarko ir rūšiuoja šalutinių gyvulinių produktų atliekas pagal nustatytus reikalavimus;
5.16. teikia pasiūlymus dėl maitinimo paslaugų organizavimo ir kokybės, Maisto tvarkymo padalinio patalpų ir įrenginių (ar susijusių su tuo) priežiūros, eksploatacijos ir remonto.
5.17. vykdo kitus globos namų direktoriaus, direktoriaus pavaduotojo ūkio priežiūros reikalams bei Maisto tvarkymo padalinio Marijonų skyriaus maitinimo organizatoriaus pavedimus žodžiu ir raštu savo kompetencijos ribose.
IV SKYRIUS
ATSAKOMYBĖ
6. Virėjo pareigas einantis darbuotojas atsako už:
_______________________