MAISTO TVARKYMO PADALINIO VIRĖJO PADĖJĖJAS
II SKYRIUS
SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI
5. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
5.1. Gebėti atsakingai, pareigingai, sąžiningai, atlikti pagalbinius darbus virtuvėje ruošiant maistą.
5.2. Gebėti palaikyti tvarką ir švarą.
5.3. Mokėti serviruoti stalą, tvarkyti indus.
III SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS
6. Virėjo padėjėjo pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
6.1. Vykdo normų HN 15: 2003, HN 47: 1995, HN 30: 1996 reikalavimus.
6.2. Valo ir dezinfekuoja virtuvės, valgomojo, kitas su maisto tvarkymu susijusias patalpas.
6.2.1. virtuvės, valgomojo ir pagalbines, prirašytas kitas patalpas valo drėgnu būdu pagal patvirtintą valymo ir dezinfekavimo planą,
6.2.2. kartą per savaitę atlieka generalinį patalpų valymą ir dezinfekavimą,
6.2.3. laikosi darbų saugos ir sveikatos reikalavimų,
6.2.4. laikosi asmens higienos taisyklių,
6.2.5. saugo globos namų turtą.
6.3. Vykdo virėjo ir maisto tvarkymo padalinio vadovo pavestus darbus.
6.5. Tvarko ir rūšiuoja šalutinių gyvulinių produktų atliekas pagal nustatytus reikalavimus.
6.6. Dalyvauja gyventojų maitinimo procese.
6.7. Tvarko gyventojų virtuvėlę kartu su gyventojais, jeigu jie tai geba ir turi poreikį.
IV SKYRIUS
ATSAKOMYBĖ
7. Virėjo padėjėjo pareigas vykdantis darbuotojas atsako už:
7.1. Maisto ruošimo patalpų valymą ir dezinfekaciją.
7.2. Valgomojo kambario valymą ir dezinfekaciją.
7.3. Valgomojo staltiesių (servetėlių) priežiūrą (skalbimą ir lyginimą).
7.4. Stalų serviravimą.
7.5. Indų priežiūrą ir plovimą.
7.6. Pagalbinių, su maisto tvarkymu susijusių, patalpų valymą ir dezinfekaciją.
7.7. Šaldytuvų ir šaldiklių priežiūrą, valymą, dezinfekaciją.
7.8. Už naudojamą inventorių.
7.9. Šalutinių gyvulinių produktų atliekų tvarkymą.
_______________________